Mira-Veera Auer Aktivisti, poliitikko ja lähiölikka.

Heka jatkaa yhtiön hallintaa epädemokraattisin ottein

 

Aloin valmistella kesällä vuoden 2018 asukaskokousta. Koska edellisenä vuonna oli valittu asukkaiden edustajat vuodeksi Heka Oy:n hallitukseen, tulisi siis hallitusehdokkaiden valinta taas laittaa asialistalle. Otin asian esille VNK:ssa (vuokralaisneuvottelukunnassa), jossa minulle suureksi hämmästyksekseni kerrottiin, ettei valintoja tehtäisi tänä vuonna sillä edustajien toimikautta oli päätetty jatkaa kaksivuotiseksi Heka Oy:n yhtiökokouksen päätöksellä.

Asukkailla on oikeus nimetä ehdokkaita asukaskokouksissaan Heka Oy:n hallitukseen. Näin sanoo, laki yhteishallinnosta vuokrataloissa. Nyt kaupunkilaisten omistama Heka Oy käyttää valtaansa täysin epädemokraattisten toimintamallien ylläpitoon ja valituttaa yhtiökokouksessa asukasedustajat toiselle vuodelle. 

Vuosi sitten asukkaille esiteltiin ehdokkaat edustajiksi hallitukseen ja asukkaat nimesivät syksyn sääntömääräisissä asukaskokouksissa ehdokkaansa seuraavalle vuodelle. Heka Oy:n asukasedustajat hallitukseen valittiin VNK:n kokouksessa 8.1.2018 kaudelle, joka kestää 1.5.2018-30.4.2019.

(https://www.hekalaiset.fi/@Bin/2175431/vuokralaisneuvottelukunta_p%C3%B6...)

Nyt näyttää siltä, että Hekan yhtiökokous kävelee asukkaiden yli ja potkii vielä tomut päälle. 

Asiasta oli kuulemma kerrottu asukasedustajille 2018 keväällä, jolloin en ollut vielä VNK:ssa asukkaita edustamassa enkä ymmärrä miksi tätä ei kukaan ole kyseenalaistanut? Pidin tällaista menettelyä kummallisena sillä vaikuttaa siltä, että asukkaiden valta valita edustajansa on ohitettu täysin. Miksi asukkailta on viety päätöksentekovalta näin merkittävässä kysymyksessä.

Hekan yhtiökokous nyt siis kävelee asukasdemokratian ja lain ylitse. Lain mukaan asukkaat ehdottavat edustajansa Hekan hallitukseen - ei yhtiökokous.

 

Talotoimikunnan puheenjohtaja, Vuokralaistoimikunnan varapuheenjohtaja, Jakomäki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Osakeyhtiö päätti asian yhtiökokouksessa. Pitäisikö osakeyhtiön olla demokraattinen? Miten sellainen yhtiö toimisi?

Käyttäjän MerjaHelle kuva
Merja Helle

Hekan hallitus pääätti taannehtivasti, että vuodeksi valittujen asukasedustajien toimikausia jatkettiin vuodella. Pelättiinko kyseenalaisia vuokrankorotuksia vastustavien asukasedustajien pääsyä hallitukseen.

Heka on 100 prosenttisesti Helsingin omistama ja hallituksen puheenjoajana toimii vihreiden apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki Hänelle voi antaa palautetta

Toimituksen poiminnat